Bitlis'in meşhur Halbur Hurmasını tattınız mı?
Bitlis'ten Nurgül Hanım'ın tarifiyle Nursel'in Mutfağında...
Halbur Hurması Tarifi
MALZEMELER
HAMURU İÇİN...
- 3 su bardağı un.
- 1 adet yumurta.
- 1 çay bardağı yoğurt.
- 1 çay bardağı süt.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çay kaşığı karbonat.
İÇ HARCI İÇİN.
- 1 su bardağı ceviz.
KIZARTMAK İÇİN.
- Sıvı yağ.
ŞERBETİ İÇİN.
Yoğurma kabına 1 adet yumurta kırılır. 1 çay bardağı yoğurt, süt ve sıvıyağ ilave edilir. 1 çay kaşığı karbonat eklenip sıvıların özleşmesi için çırpılır. 3 su bardağı un ilave edilip kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp kalburun üzerinde (yoksa rendenin düz tarafıda olabilir). Çay bardağının ağzı büyüklüğünce açılar.
içine dövülmüş ceviz konulup bir ucundan sarılarak kapatılır. Hamurun üst kısmı kalburun şeklini alacaktır.
Hazırlanan hamurlar sıvıyağında kızartılır.
3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su ve 1 dilim limonla şerbeti pişirilir.
Şerbet biraz kaynarlığını üstünden atınca kızartılan sıcak tatlıların üzerine bırakılır.
Şerbetini çekince üzerine toz fıstık serpilir. sunuma hazırdır.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp kalburun üzerinde (yoksa rendenin düz tarafıda olabilir). Çay bardağının ağzı büyüklüğünce açılar.
içine dövülmüş ceviz konulup bir ucundan sarılarak kapatılır. Hamurun üst kısmı kalburun şeklini alacaktır.
Hazırlanan hamurlar sıvıyağında kızartılır.
3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su ve 1 dilim limonla şerbeti pişirilir.
Şerbet biraz kaynarlığını üstünden atınca kızartılan sıcak tatlıların üzerine bırakılır.
Şerbetini çekince üzerine toz fıstık serpilir. sunuma hazırdır.
AFİYET OLSUN...
0 yorum :
Yorum Gönder