30 Mart 2015 - Pazartesi Tariflerinden...
Nursel'in Mutfağına katılan Hülya Hanım, Gaziantep Mutfağını ekranlara taşıdı. Son bölümün tariflerinden en çok beğenilen de Fıstık Ezmesi tarifi oldu.
FISTIK EZMEZİ TARİFİ
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Nursel'in Mutfağına katılan Hülya Hanım, Gaziantep Mutfağını ekranlara taşıdı. Son bölümün tariflerinden en çok beğenilen de Fıstık Ezmesi tarifi oldu.
FISTIK EZMEZİ TARİFİ
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
- Kabuksuz 1 kilo antep fıstığı makinede çekilir. Et çekme makineniz yoksa çekilmiş fıstıkta alabilirsiniz.
- Kırılan 1 yumurtanın sadece akı toz hale gelen fıstığa bırakılır.
- Ilık suda eritilen toz şeker karışıma eklenir ve yağı çıkana kadar yoğurulur.
- Özleşince geniş bir cam kaba alınıp güzelce yayılır ve üzeri bardak yardımı ile düzlenir. (Elinizi sıcak suya batırırsanız daha kolay yayabilirsiniz). Bıçakla dilimlenir ve sunuma hazırdır.
0 yorum :
Yorum Gönder