Konya Mutfağından meşhur Etli Ekmek tarifini verdi. Mutlaka deneyin...
ETLİ EKMEK TARİFİ
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
İÇ HARCI İÇİN.
ETLİ EKMEK TARİFİ
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
İÇ HARCI İÇİN.
- 600 g dana kıyma.
- 2 adet kuru soğan.
- 10 adet sivri biber.
- 4 adet domates.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı pul biber.
- yarım bardak su.
- Yarım paket yaş maya 3 bardak su ile geniş bir kaba alınır. 2 tatlı kaşığı şeker konur. Tuzu atılır. Ortalama 11 bardak un ile kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur yoğurulur.
- Sivri biber, domates ve kuru soğanlar rondoda çekilip bir kaba alınır. Dana kıyması konur. Tuzu, karabiberi, pul biberi eklenir. Yarım bardak su ile harmanlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp merdane ile uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harç yayılır ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 derecede ısıtılan fırına verilir. Maydanozla süsleyerek sunabilirsiniz.
- Konya Etli Ekmek hazır.
0 yorum :
Yorum Gönder