27 Mart Tariflerinden;
TANDIR ÇORBASI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 250 g küçük doğranmış kuzu kuşbaşı.
- 1,5 su bardağı nohut.
- 1,5 su bardağı buğday.
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek.
- 1 adet kuru soğan.
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı pul biber.
- 1 su bardağı et suyu.
- su.

HAZIRLANIŞI
- Bıçak arası doğranmış etler tencereye alınıp kavrulur.
- Suyunu salınca tereyağ ve sıvı yağ eklenir. Doğranan 1 soğan içine bırakılır. Biber ve domates salçası konur.
- Hafif haşlanan mercimekler, buğday ve nohutlar eklenir.
- 1 su bardağı et suyu bırakılır.
- Tuzu, karabiberi atılır. Pişirilmeye bırakılır.
0 yorum :
Yorum Gönder