3 Mart 2015 Salı gününün konuğu Afyon'dan Hatice Hanım oldu.
Hatice Hanım'ın Mayalı Taş Bükme Tarifi Nursel'in Mutfağında sunumu ve lezzeti ile beğenileri topladı.

MALZEMELER
HAMURU İÇİN
- 1 paket yaş maya.
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı su.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çay kaşığı tuz.
- un.
- 300 g haşhaş.
- 1 kilo pırasa.
- 2 adet patates.
- 100 g kıkırdak.
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 yemek kaşığı tuz.
HAZIRLANIŞI
- 1 paket yaş maya yoğurma kabına alınır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 bardak sıcak su ve soğuk süt ilave edilir. Bir fiske tuz eklenir. Aldığı kadar un ile yumuşak kıvamda olacak şekilde hamur yoğurulur. Üzeri hava almayacak şekilde kapatılıp dinlendirilmeye bırakılır.
- Pırasaların ince kısımları incecik doğranıp tuzla ovulur. Haşlanan 2 patates üzerine rendelenir. 1 yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ilave edilip eklenen kıkırdaklar ile hepsi harmanlanır. İç harcı hazırdır.
- Ezilmiş haşhaş sıvıyağ ile inceltilir.
- Dinlenen hamurdan büyük bir beze alınıp sıvı yağı yardımı ile elle açılır. Üzerine inceltilen haşhaş sürülüp rulo şeklinde sarılır ve oluşan rulodan 4 parmak kalınlığında bezeler kesilir.
- Kesilen her beze yine elle kare şekilde açılır. Hazırlanan iç harç konulup iki tarafından kapatılarak dibi yağlanan tepsiye dizilir
- Fırına vermeden önce üzerine haşhaş sürülür. Önceden 270 derecede ısıtılan fırına verilip pişirilmeye bırakılır.
AFİYET OLSUN !
0 yorum :
Yorum Gönder