25 Mart Tarifleri
Nursel'in Mutfağına İstanbul'dan katılan Beyhan Hanım Galeta Unlu Patlıcan Sarma Tarifini izleyicilerle paylaştı.
GALETA UNLU PATLICAN SARMA TARİFİ
MALZEMELER
- 3 adet patlıcan.
- 6 adet kırmızı biber.
- 1 bağ taze soğan.
- 2 bardak galeta unu.
- 1 kase süzme yoğurt.
- 3 yumurta.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 6 adet kırmızı biber.
- 1 bağ taze soğan.
- 2 bardak galeta unu.
- 1 kase süzme yoğurt.
- 3 yumurta.
- 1 çay kaşığı tuz.
- Kırmızı biberler közlenir. Kabukları soyulup küp küp doğranır. Süzme yoğurdun içine atılır. Tuzu atılıp harmanlanır.
- Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Boyundan kesilerek ince uzun dilimler çıkarılır. Çıkan dilimler önce tuz atılıp çırpılan yumurtaya sonra galeta ununa bulanıp bol yağda kızartılır.
- Kızaran patlıcan dilimlerinin uç kısmına 1 tatlı kaşığı hazırlanan yoğurtlu ve biberli harçtan konulup sarılır. Sıcak suya batırılıp yumuşatılan taze soğan sapları ile bağlanarak sunuma alınır.
0 yorum :
Yorum Gönder