Nursel Ergin'in sunuculuğunu yaptığı Nursel'in Mutfağına Uşak'tan konuk olan Betül Hanım börek tarifi verdi ve hazırladı.
Hamuru;
DÖNDÜRME BÖREK
MALZEMELER
- Yarım bardak sıvı yağ.
- 1 fiske tuz.
- 4 su bardağı un.
- Su.
İç Harcı;
- yarım kg ıspanak
- 1 kalıp beyaz peynir.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
HAZIRLANIŞI
- Yarım bardak sıvı yağ geniş bir kaba alınır. 1 fiske tuz atılır. Ortalama 4 bardak un ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
- Hamurun yarısı üzeri yağlanan fırın tepsisine açılarak yayılır. Üzerine küçük küçük doğranan ıspanaklarla ezilen peynir karabiber ve tuz ile harmanlanarak hazırlanan iç harç konur. Sıvıyağ gezdirilir.
- Kalan hamur açılarak üzeri kapatılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
0 yorum :
Yorum Gönder