30 Nisan Nursel'in Mutfağında Gümüşhane Yemekleri Pişiyor !
Nursel'in Mutfağına Gümüşhane'den konuk olan Müzeyyen Hanım Karadeniz'in birbirinden güzel yemeklerini ekranlara taşıdı.
Bu güze lezzetlerden biri olan Isırgan Otlu Kaygana lezzeti ile beğenileri topladı.
Gümüşhane Müzeyyen Hanım'ın mutfağından;
ISIRGAN OTLU KAYGANA
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN.
- sıvıyağ.
HAZIRLANIŞI
- Isırgan otları, maydanozlar, dereotları, taze soğanlar ve naneler güzelce yıkanıp küçük küçük doğranıp geniş bir kaba alınır. Üzerine mısır unu ve kabartma
tozu eklenir. - Tuzu atılıp harmanlandıktan sonra 5 yumurta kırılır ve 3 bardak süt ile tekrar karıştırılır. Ortalama 2 bardak unla kıvamı verilir.
- Kızdırılan sıvı yağına kaşık kaşık bırakılarak arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Isırgan otlarını yıkarken ve doğrarken eldiven kullanmayı unutmayınız.
- Kaygana sunuma hazırdır.
AFİYET OLSUN !
0 yorum :
Yorum Gönder