21 Nisan Nırselin Mutfağına Uşak'tan Betül Hanım konuk oldu.
ŞAMBALİ TATLISI
MALZEMELER
Şerbeti İçin;
- 9 bardak şeker.
- 6 bardak su.
- 2 dilim limon.
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 2 yumurta kırılıp, 2 bardak şekerle çırpılır. 2 bardak süt eklenir ve özleşene kadar çırpılır. İrmiği ilave edilir.
- 1 paket kabartma tozu konur ve karıştırılır. Fırın tepsisinin dibine eşit oranda pekmez sürülür. Hazırlanan karışım üzerine yayılır ve tekrar pekmez gezdirilir.
- Bıçakla dilimlenir ve her dilimin üzerine kabuksuz fındık yerleştirilir. 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Fırından çıkınca üzerine, 9 bardak şekere 6 bardak su ile pişirilip 2 dilim limon atılan sıcak şerbet gezdirilir. Bıçakla dilimlerin üzerinden tekrar geçilir ve sunuma alınır.
0 yorum :
Yorum Gönder