İzmir Özlem Hanım'ın mutfağından görüntüsü ve lezzeti ile beğenileri toplayan İzmir'in meşhur Kabak Çiçeği Kızartması.
KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN.
- sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI
- 2 yumurtanın akı ve sarısı ayrı kaplara kırılır. Yumurta sarılarının olduğu kaba 1 şişe soda ve 1 bardak un konup çırpılır. Tuz ve karabiber atılır. Başka kapta olan yumurta akları da tek başına çırpılıp köpürünce yumurta sarıları ile hazırlanan harçla çırpılarak birleştirilir. Kek kıvamında olacaktır.
- Kabak çiçeklerinin yanındaki dikenli küçük yaprakları temizlenir. Uç kısmlarından kesilir ve içindeki tohumu çıkarılır. Güzelce yıkanıp suyu alınır.
- Önce çırpılan harca sonra una bolanarak bol yağda kızartılır.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
- Afiyet olsun !
0 yorum :
Yorum Gönder