KONYA NİMET Hanım'ın mutfağından;
KIKIRDAK HAMURU İÇİN.
1 adet yumurta.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.
Yarım.çay bardağı sıvıyağ.
ÜZERİ İÇİN.
1 yemek kaşığı tereyağ.
Pulbiber.
Kuru nane.
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 1 çay bardağı süt ve kırılan 1 yumurta konur. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamından biraz daha sert hamur yoğurulur. Hamurdan küçük küçük kareler kesilir ve bol suda haşlanır. Haşlanmasına yakın suda inceltilip tuz atılan sarımsaklı süzme yoğurdu verilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Eritilmiş tereyağında yakılan pulbiber ve kuru nane üzerine gezdirilir.
bir kaba 1 yumurta kırılır. Tuz atılır aldığı kadar unla erişte hamuru yoğurulur. Oklava ile açılır. İmincecik şeritler kesilir ve küçük kareler elde edilir. Yapılan erişteler sıvıyağ yakılan tavada kavrulup çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
KIKIRDAKLI ÇORBA MALZEMELERİ
Yarım kilo süzme yoğurt.
Tuz.
Su.
HAMURU İÇİN.
1 çay bardağı süt.
1 adet yumurta.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.
Yarım kilo süzme yoğurt.
Tuz.
Su.
HAMURU İÇİN.

1 adet yumurta.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.
KIKIRDAK HAMURU İÇİN.
1 adet yumurta.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.
Yarım.çay bardağı sıvıyağ.
ÜZERİ İÇİN.
1 yemek kaşığı tereyağ.
Pulbiber.
Kuru nane.
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 1 çay bardağı süt ve kırılan 1 yumurta konur. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamından biraz daha sert hamur yoğurulur. Hamurdan küçük küçük kareler kesilir ve bol suda haşlanır. Haşlanmasına yakın suda inceltilip tuz atılan sarımsaklı süzme yoğurdu verilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Eritilmiş tereyağında yakılan pulbiber ve kuru nane üzerine gezdirilir.
bir kaba 1 yumurta kırılır. Tuz atılır aldığı kadar unla erişte hamuru yoğurulur. Oklava ile açılır. İmincecik şeritler kesilir ve küçük kareler elde edilir. Yapılan erişteler sıvıyağ yakılan tavada kavrulup çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
0 yorum :
Yorum Gönder