ERZİNCAN/ MERVENUR HANIM'IN MUTFAĞINDAN;
ERZİNCAN LOKUMU
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağ, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Hamura kekten sert, kurabiyeden daha yumuşak bir kıvam alana kadar un eklenerek yoğurulur. Hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. Eller arada yağlanarak hamuru tepsiye yaymak için bastırılır. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra Erzincan lokumları baklava dilimi şeklinde kesilir ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
ERZİNCAN LOKUMU
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağ, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Hamura kekten sert, kurabiyeden daha yumuşak bir kıvam alana kadar un eklenerek yoğurulur. Hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. Eller arada yağlanarak hamuru tepsiye yaymak için bastırılır. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra Erzincan lokumları baklava dilimi şeklinde kesilir ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
0 yorum :
Yorum Gönder