ZELİHA HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
SANDVİÇ KURABİYE
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 fiske tuz
MUHALLEBİ İÇİN:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına, akları ayrılmış yumurtalar, eritilmiş tereyağı, pudra şekeri, nişasta, vanilya, tuz, kakao eklenip karıştırılır. Üzerine un eklenip yoğrulur ve 15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Hamur 1 cm eninde açılır. Çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. muhallebisi için, tencereye süt alınır, içine un, nişasta, toz şeker, vanilya eklenip kaynayana kadar karıştırılır. Fırından çıkan kurabiyenin ortasına muhallebi konulur ve diğer kurabiye üzerine kapatılarak servis edilir.
SANDVİÇ KURABİYE
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao

MUHALLEBİ İÇİN:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına, akları ayrılmış yumurtalar, eritilmiş tereyağı, pudra şekeri, nişasta, vanilya, tuz, kakao eklenip karıştırılır. Üzerine un eklenip yoğrulur ve 15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Hamur 1 cm eninde açılır. Çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. muhallebisi için, tencereye süt alınır, içine un, nişasta, toz şeker, vanilya eklenip kaynayana kadar karıştırılır. Fırından çıkan kurabiyenin ortasına muhallebi konulur ve diğer kurabiye üzerine kapatılarak servis edilir.

0 yorum :
Yorum Gönder