20 Ocak Çankırı Mutfağı'ndan tatlı severler için hazırlanmış özel tarif.
MELİKE HANIM’IN MUTFAĞINDAN
YUMURTA TATLISI MALZEMELER
12 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin;
6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Taze olan yumurtaların beyazını bir kaba, sarısını bir kaba ayırın. Yumurtaların beyazını hiç durmadan mikser yardımıyla 10 dakika çırpın. Beyazını çırptıktan sonra tahta kaşıkla sarısını çırpın. Yumurtanın çırpılan sarısını yavaş yavaş ve çırparak beyazına ekleyin. Bu sırada şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup biraz kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumasını bekleyin. Çırpılan yumurtalara ununu ekleyip karıştırın. Tatlının fırına verileceği kabı yağladıktan sonra tatlıyı kaba dökün. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırını kapatıp 1 saat fırından hiç çıkarmayın. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğutup soğuyan şerbetini üzerine ekleyerek servis edin.
MELİKE HANIM’IN MUTFAĞINDAN
YUMURTA TATLISI MALZEMELER
12 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin;
6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Taze olan yumurtaların beyazını bir kaba, sarısını bir kaba ayırın. Yumurtaların beyazını hiç durmadan mikser yardımıyla 10 dakika çırpın. Beyazını çırptıktan sonra tahta kaşıkla sarısını çırpın. Yumurtanın çırpılan sarısını yavaş yavaş ve çırparak beyazına ekleyin. Bu sırada şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup biraz kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumasını bekleyin. Çırpılan yumurtalara ununu ekleyip karıştırın. Tatlının fırına verileceği kabı yağladıktan sonra tatlıyı kaba dökün. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırını kapatıp 1 saat fırından hiç çıkarmayın. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğutup soğuyan şerbetini üzerine ekleyerek servis edin.
malzemelerde tereyagı yazıyor hazırlanışında tereyagından bahsetmemişsiniz
YanıtlaSilKabı yağlarken kullanıyoruz.
Sil