KASTAMONU ESİN HANIM'IN MUTFAĞI
İÇLİ GÖZLEME
MALZEMELER
Hamuru İçin;
1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi İçin;
3 adet kuru soğan
2 su bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Hamurları Yağlamak İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hamuru için unu ve tuzu bir kaba koyup suyunu da ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezeleyin. Bezeledikten sonra açın. Açtıktan sonra üzerine yağ sürüp rulo şeklinde sarıp gül şekline getirin. İçi için tavaya sıvıyağ koyup soğanları küp küp doğrayıp içine atın. Üzerine tuz ekleyin ve kavurun. Kavurduktan sonra soğuması için bekleyin.Bu sırada cevizi rondodan geçirin. Soğuyan soğanları ve cevizi bir kaba koyup karıştırın. Gül şeklinde ki hamurları açıp içerisine yaptığınız iç harcı koyup yine rulo şeklinde sarıp gül şekline getirin. Son olarak bu şekilde açıp sacda pişirin.

MALZEMELER
Hamuru İçin;
1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi İçin;
3 adet kuru soğan
2 su bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Hamurları Yağlamak İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hamuru için unu ve tuzu bir kaba koyup suyunu da ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezeleyin. Bezeledikten sonra açın. Açtıktan sonra üzerine yağ sürüp rulo şeklinde sarıp gül şekline getirin. İçi için tavaya sıvıyağ koyup soğanları küp küp doğrayıp içine atın. Üzerine tuz ekleyin ve kavurun. Kavurduktan sonra soğuması için bekleyin.Bu sırada cevizi rondodan geçirin. Soğuyan soğanları ve cevizi bir kaba koyup karıştırın. Gül şeklinde ki hamurları açıp içerisine yaptığınız iç harcı koyup yine rulo şeklinde sarıp gül şekline getirin. Son olarak bu şekilde açıp sacda pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder