MARDİN/ SELMA HANIM’IN MUTFAĞI
MALZEMELER
1 adet bütün kuzu kol
Bir baş sarımsak
5 adet orta boy kuru soğan
7 adet domates
10 adet sivri biber
8 adet kırmızı biber
Tohum yenibahar
Tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle etleri pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Sonrasında etleri tuzlayın. Aralarını bıçakla sarımsak ve baharat koyacak kadar delikler açın. Açtığınız deliklere kabukarını soyduğunuz sarımsakları ve yeni baharı yerleştirin. Üzerine kabukları soyulmuş soğanları bütün bütün koyun. Kalan sebzeleri de üzerine bütün bütün koyup etlerin üzerini kapatarak tepsiye yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırına göndererek yada kendi fırınına koyarak 4 saat kadar pişirin.

MALZEMELER
1 adet bütün kuzu kol
Bir baş sarımsak
5 adet orta boy kuru soğan
7 adet domates
10 adet sivri biber
8 adet kırmızı biber
Tohum yenibahar
Tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle etleri pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Sonrasında etleri tuzlayın. Aralarını bıçakla sarımsak ve baharat koyacak kadar delikler açın. Açtığınız deliklere kabukarını soyduğunuz sarımsakları ve yeni baharı yerleştirin. Üzerine kabukları soyulmuş soğanları bütün bütün koyun. Kalan sebzeleri de üzerine bütün bütün koyup etlerin üzerini kapatarak tepsiye yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırına göndererek yada kendi fırınına koyarak 4 saat kadar pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder