
Siirt Yöresinden Ayfer Hanım yörenin meşhur tatlısı olan 'Gebole Tatlısını' Ramazan Sofrası için hazırladı.

125 GR TEREYAĞI
1,5 SU BARDAĞI UN
6 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
Üzeri İçin;
Dut pekmezi
Ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ile unu orta hararetli ateşte kahverengi bir renk alana kadar kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Şeker ilave edin (isteğe bağlı) ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Muhallebimizi kaselere koyun ve üzerine pekmez dökün, ceviz içi ile süsleyip servis yapın..Afiyet olsun.
Günün Diğer Tarifleri
Günün Diğer Tarifleri
0 yorum :
Yorum Gönder