
28 Haziran 2016 Nurselin Ramazan Sofrası'nın konuğu Tarbzon'dan Arzu Hanım 'Mısır Çorbası' tarifini hazırlıyor.
"MISIR ÇORBASI"
MALZEMELER
900 gr kuzu gerdan
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1,5 su bardağı mısır
2 su bardağı yogurt
Tuz
Üzeri için; Tereyağı, kuru soğan , Pul biber
HAZIRLANIŞI
Kuzu gerdan etlerimizi düdüklü tencereye koyun. Üzerine su ekleyin ve yarım saat pişirin. Etleri suyun içinden alın. Etleri didikleyin. Etsuyu , çorba suyumuz olacak. Haşlanmış barbunyaları, haşlanmış mısırı ekleyin pişirin. Didiklenmiş etleri, tuzu ve ılıştırarak yoğurdu ekleyin.
Tereyağında küp küp doğranmış soğanları pul biber de ekleyerek karamelize edin. Sunum kasesine aldığınız çorbanızın üzerine gezdirin.
Günün diğer tarifleri;
0 yorum :
Yorum Gönder