
Kereviz Çanağında Beşamel Soslu Ispanak Tarifi
9 adet orta boy kereviz
1 bağ ıspanak
1 muskat rendesi
50 gr çeçil peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyup bütün olarak 15 dakika haşlayın. İçlerini doldurabileceğimiz şekilde bir kaşık yardımıyla oyun.
Ispanakları yıkayıp doğrayın ve tuz ile ovun. Sularını sıkın.
Beşamel sosu için; tereyağı eritelim, unu ekleyelim ve kavuralım. Süt ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Ispanakların suyunu sıkıp koyun, muskat rendesi, tuz, karabiber ve çeçil peynirini iri parçalar halinde ekleyip karıştırın.
Kereviz çanaklarının içini beşamel soslu karışım ile doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerine kırmızı toz biber serpin ve tepsiye çok az su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 fırında yaklaşık 10-15 dk pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder