
Humuslu Et Kavurma Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı et
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Humusu için;
500 gr haşlanmış nohut
1 su bardağı tahin
1 adet limon
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Süslemek için;
Dereotu
YAPILIŞI
Tereyağını eritip dolmalık fıstıkları kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. En son önceden haşladığınız kuşbaşı etleri ilave edip biraz daha kavurup ocaktan alın.
Bir gece önceden suda beklettiğiniz ve haşladığınız nohutları suyu ile birlikte blendırdan geçirin. Tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ekleyip tekrar blendırsan geçirin.
Sunum tabağına humusu dökün, üstüne et kavurmayı koyun ve dereotu ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder