
Zerde Tatlısı Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta
5 gr haspir
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
1,5 litre su
Süslemek için;
Toz Antep Fıstığı
YAPILIŞI
Pirinçleri yıkamayın. Pirinci lapa olana kadar haşlayın.
Kaynamış şeker ve suyun bulunduğu tencereye pirinci alın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
Nişastayı da, suyun içinde eritin ve pirinçler pişince tencereye ekleyip ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
Haspiri 1 su bardağı suyun içinde bekletin, rengi çıkınca süzerek tencereye ekleyin. Karışım koyulaşınca ocağın altını kapatıp ılımasını bekleyin.
Kıvam alan zerdeyi servis kaselerine paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Toz antep fıstığı ile süsleyip, soğuk servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder